Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Εραλδικά Σύμβολα κ. Κάππα Γεωργίου

Θυρεός
Εργασία:
Δ
ημιουργία Εραλδικών συμβόλων κατ’ εντολή και για λογαριασμό του κύριου Κάππα Δ. Γεωργίου.



Περιγραφή:
Θ
υρεός: Ασπίδα Λευκή, Δοκός με αντίστοιχες επάλξεις Αζουρίτη και πάνω απο όλα μία κάπα Πράσινη φέρουσα στα αριστερά της τέσσερα βελανίδια εν σειρά, τρία χρυσά και το πρώτο ασημένιο.   
Λοφίο – Κορυφή: Σε στεφάνι Ασημένιο Πράσινο, Αζουρίτη Ήλιος Χρυσός. Ρητό: “ΚΟΣΜΙΟΣ  ΕΓΚΡΑΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣ” (απο τα Δελφικά παραγγέλματα)

Βασικές αρχές τεκμηρίωσης:
Λ
Οικόσημο
ευκό πεδίο ως συμβολισμός της ομόνοιας μεταξύ των μελών της οικογένειας. Διαγώνια δοκός με αντίστοιχες επάλξεις Αζουρίτη ως αναφορά στην πόλη καταγωγής της συζύγου του φορέα, το Διδυμότειχο. Επίσης το μπλε συμβολίζει για τον φορέα και την εύνοια της τύχης. Η πράσινη κάπα δηλωτικό του επωνύμου άλλα και της κάπας των βοσκών. Συμβολίζει την αγάπη για την φύση και την βουκολική ζωή. Τα τέσσερα βελανίδια συμβολίζουν τα τέσσερα παιδιά του, τα τρία κορίτσια σε χρυσό, ενώ το πρώτο, το ασημί, το ένα αγόρι.         

Σ
το οικόσημο δεν υπάρχει καταυχαίνιο κατ΄επιλογή του φορέα. Το ρητό "ΚΟΣΜΙΟΣ  ΕΓΚΡΑΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣ” είναι απο το Δελφικό παραγγελμα ΠΑΙΣ ΩΝ ΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΘΙ, ΗΒΩΝ ΕΓΚΡΑΤΗΣ, ΜΕΣΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΟΦΟΣ. (μτφ. Παιδιά να είμαστε κόσμιοι, έφηβοι εγκρατείς, άνδρες δίκαιοι, γέροντες σοφοί) και υποδηλώνει την όλη φιλοσοφία του φορέα.

κορυφή
Σ
τη κορυφή (crest) το έμβλημα απεικονίζει έναν Χρυσό ήλιο ως συμβολισμό των εννοιών που αναφέρει το ρητό.

Για τον γιό του φορέα σχεδιάστηκε ένα προσωπικό λοφίο (κορυφή) με μία μαύρη καρδιά και μπροστά της ένας αργυρόχρουν λύκος με νύχια και γλώσσα κυανά, που στηρίζει ένα σπαθί λευκό με μία μαύρη καρδιά στην λαβή. Προσωπικό ρητό «Μηδέποτε Νικηθώ».

κορυφή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου