Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Εραλδικά σύμβολα κ. Γαρμπή Διονύσιου

Θυρεός
Εργασία:
Δ
ημιουργία Εραλδικών συμβόλων κατ’ εντολή και για λογαριασμό του κύριου Γαρμπή Διονύσιου



Περιγραφή:
Θ
υρεός: Ασπίδα Κυανή, Ο άνεμος Λιψ (Γαρμπής) ως φτερωτός νέος που κρατάει την πρύμνη πλοίου Αργυρός, σε κυματοειδή βάση Αργυρή, Σκούφος Ερυθρός.   
Λοφίο – Κορυφή: Λέοντας εν διελεύσει με κεφαλή κατά πρόσωπο Κυανός, με φτερά εσωτερικά Αργυρά εξωτερικά Κυανά, με νύχια και γλώσσα Ερυθρά, κρατώντας στο δεξί πόδι μια άγκυρα Αργυρή. Ρητό: “AD VIRTUS VENTUS” (μτφ. Η Δύναμη του ανέμου)

Βασικές αρχές τεκμηρίωσης:
Ο
Οικόσημο
φορέας έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά και επαγγέλλεται ναυτικός. Η αγάπη του φορέα για την θάλασσα, το νησί του άλλα και την ιστορία της οικογενείας του είναι η βάση για την όλη σχεδίαση του οικοσήμου. Το μπλε χρώμα σε συνδυασμό με το Αργυρό συμβολίζει την θάλασσα με τον αφρό των κυμάτων. Παραπέμπει στην επαγγελματική σταδιοδρομία του φορέα στο εμπορικό ναυτικό. Ο Άνεμος Λιψ, παραπέμπει στο επώνυμο του φορέα και στον ευνοϊκότερο άνεμο για την ναυτιλία καθώς είναι ο άνεμος που "σπρώχνει" τα πλοία. Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε ο Λιψ κρατάει την πρύμνη ενός πλοίου. Στην κυματοειδής βάση απεικονίζεται ένας παραδοσιακός Κεφαλλονίτικος σκούφος. Ένδειξη της αγάπης του φορέα για την ιστορία του τόπου του. Σε πολλές εικαστικές αναπαραστάσεις ο Οδυσσέας φέρεται να φοράει τον παραδοσιακό αυτό σκούφο.         

Σ
το οικόσημο ο μανδύας έχει εξωτερικά χρώμα Κυανό και εσωτερικά Αργυρό.
Το ρητό "AD VIRTUS VENTUS” (μτφ. η δύναμη του ανέμου) υποδηλώνει την δυναμική στάση ζωής του φορέα και τον σεβασμό του στην φύση και την δύναμη της.

κορυφή
Σ
τη κορυφή (crest) το έμβλημα απεικονίζει έναν λέοντα που παραπέμπει στην ιστορία των Ιονίων νήσων, ο οποίος κρατάει μία άγκυρα σύμβολο του εμπορικού ναυτικού. Ουσιαστικά συμβολίζει το επάγγελμα άλλα και την καταγωγή του φορέα.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας. Πως μπορώ να δημιουργήσω κάποιο οικόσημο... Υπάρχουν ειδικοί ;εργαστήρια; μιλάω με κάποιοαπο εσάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας, μπορείτε να στείλετε το mail σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ώστε να σας κατατοπίσουμε και ενημερώσουμε σχετικά με την δημιουργία και σχεδιασμό οικοσήμων. Θα είναι χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

      Διαγραφή