Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Εραλδικά σύμβολα κ. Δεσινίωτη Γεωργίου

Θυρεός
Εργασία:
Δ
ημιουργία Εραλδικών συμβόλων κατ’ εντολή και για λογαριασμό του κ. Δεσινιώτη Γεωργίου



Περιγραφή:
Θ
υρεός: Ασπίδα δίχρωμου φόντου Λευκού και Αζουρίτη (Μπλε) χωρισμένη κάθετα, παρουσιάζει μία ελιά πάνω σε κλαδί με αντίθετα χρώματα σε σχέση με το φόντο.

Λοφίο – Κορυφή: Πάνω σε στεφάνι Λέοντας εφορμών Λευκός, με Γλώσσα και νύχια Αζουρίτη, κρατώντας σπαθί στραμμένο στο έδαφος λευκό. Ρητό: “καιρὸς δ' ἐπὶ πᾶσιν ἄριστος”
Βασικές αρχές τεκμηρίωσης:
Ο
κάτοχος των εραλδικών συμβόλων έχει καταγωγή από την Αρχαία Ολυμπία. Η οικογένεια του φορέα είχε μεταναστεύσει στο παρελθόν στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Βαυαρία όπου είναι και η Γενέτηρά του φορέα. Φυσιολάτρης και λάτρης της σπαθασκίας.

Η
Οικόσημο
ασπίδα έχει δίχρωμο φόντο χρώματος Λευκού και Αζουρίτη (μπλε) συμβολίζοντας τα χρώματα της Ελλάδος, ως ένδειξη της βαθιάς αγάπης προς την πατρίδα. Η ελιά είναι χαρακτηριστική καλλιέργεια της περιοχής καταγωγής και μία από τις ενασχολήσεις της οικογένειάς του φορέα. Συμβολίζει επίσης την αγάπη του φορέα για την φύση και τους καρπούς της. 

Σ
το οικόσημο ο μανδύας έχει εξωτερικά χρώμα Αζουρίτη (μπλέ), και εσωτερικά λευκό 
Το οικόσημο φέρει Γερμανικό Τευτονικό Ιπποτικό κράνος ως στοιχείο της γενέτειρας του φορέα. Το ρητό «καιρὸς δ' ἐπὶ πᾶσιν ἄριστος» είναι του Θέογνις (6ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής) και υποδηλώνει την γενικότερη αντίληψη και στάση ζωής τους φορέα ότι όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους.

Σ
τη κορυφή (crest) το έμβλημα απεικονίζει έναν Λευκό λέοντα εφορμών με Γλώσσα και νύχια Αζουρίτη όπου κρατάει ένα λευκό σπαθί στραμμένο προς το έδαφος. Ο λέοντας σύμβολο της Βαυαρίας υποδηλώνει για ακόμα μία φορά την γενέτειρα του φορέα ενώ το σπαθί την αγάπη του φορέα για την σπαθασκία. Η φορά του σπαθιού συμβολίζει την καρτερικότητα άλλα και και την ετοιμότητα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου