Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Εραλδικά σύμβολα κ. Γιαννούλη Νικολάου

Θυρεός
Εργασία:
Δ
ημιουργία Εραλδικών συμβόλων κατ’ εντολή και για λογαριασμό του κ. Γιαννούλη Νικολάου



Περιγραφή:
Θ
υρεός: Κυανόχρους θυρεός, χωριζόμενος δια αργυρόχρου λωρίδος ευωνύμου εχούσης μορφήν επάλξεων κάστρου. Εις την δεξιάν του θυρεού εντός αργυρόχρου τετραγώνου, καταλαμβάνοντος το 1/3 του πεδίου, κυανόχρους δελφίς κολυμβών, έχων οφθαλμούς, ρύγχος και πτερύγια ερυθρόχροα.
Περικεφαλαία: Αργυρόχρουν κασσίδιον δεξιόστροφον μετά φολιδωτής κουκούλας
Λοφίο – Κορυφή: Επί στεφάνου αργυρόχρου και κυανόχρου εναλλάξ, κατάφρακτος ιππότης κραδαίνων επί την αριστεράν ξύλινον κοντάριον και φέρων επί την δεξιάν κυανόχρουν σκουτάριον, ιππεύων εφ’ ημίιππου ανορθωμένου λευκόχρου μετά ερυθρόχρου ιπποσκευής.
Μανδύας: Κυανόχρους, έσωθεν αργυρόχρους.Ρητό: Επί αργυρόχρου ταινίας η επιγραφή «ΑΙΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΝ»
Βασικές αρχές τεκμηρίωσης:
Ο
κάτοχος των εραλδικών συμβόλων έχει καταγωγή από τον Πειραιά. Έχει κάνει σπουδές στην θεολογία και είναι λάτρης της Βυζαντινής κληρονομιάς. Ασχολείται με την σκιτσογραφία και είναι λάτρης της θάλασσας. 

Η
Οικόσημο
ασπίδα έχει φόντο χρώματος Αζουρίτη (μπλε) συμβολίζοντας τα χρώματα της Ελλάδος και της θάλασσας. Η λευκή λωρίδα συμβολίζει τα μακρά τείχη ως ένδειξη των περιοχών που γεννήθηκε και μεγάλωσε άλλα και κατοικεί έως σήμερα. Της Αθήνας και του Πειραιά. Το δελφίνι συμβολίζει τις θεολογικές σπουδές του φορέα, την βαθιά του χριστιανική πίστη, άλλα και την αγάπη του για την θάλασσα. 

Σ
το οικόσημο ο μανδύας έχει εξωτερικά χρώμα Αζουρίτη (μπλέ), και εσωτερικά λευκό 
Το οικόσημο φέρει Βυζαντινό κράνος "κασσίδιον" προκειμένου να δοθεί μια πιο βυζαντινή εικαστική προσέγγιση. Το ρητό «ΑΙΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΝ» υποδηλώνει την γενικότερη φιλοσοφίας και στάση ζωής για την πίστη προς τον Κύριο.

Σ
τη κορυφή (crest) το έμβλημα απεικονίζει έναν βυζαντινό ιππέα σε λευκό άλογο. Η ψυχή πρέπει να καθοδηγεί το σώμα ως ο ιππέας το άλογο. Ένας κλασικός εραλδικός συμβολισμός που υποδηλώνει για ακόμα μία φορά την στάση ζωής του φορέα. Εικαστικά ολοκληρώνει την βυζαντινή προσέγγιση, μιας και ο φορέας όπως προαναφέραμε είναι λάτρης της Βυζαντινής κληρονομιάς. 

Τα Εραλδικά σύμβολα του κ. Γιαννούλη έχουν κατοχυρωθεί μέσω του U.S. HERALDIC REGISTRY με αριθμό 20130914A







4 σχόλια:

  1. ΤΟ ΟΙΚΟΣΗΜΟΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΦΟΝΤΟ 3 ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΑΣΤΈΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΨΑΡΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΦΑΝΙΣΤΙΚΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΟ1700 ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κυρία Μουρμούρη, πραγματικά! Στο ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΑΛΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Γ.Ε.Ε.) Τόμος 6ος, Αθήνα 1986 Υπάρχει ένα άρθρο «Τα Οικόσημα του Ανέκδοτου Κώδικα 482 του Archivio Antico della Università di Padova» των Ι.Τυπάλδο-Λασκαράτο, Ν.Οικονόμου και Μ.Μπλέτα, αναφέρεται η οικογένεια Μορμόρη (Mormori) "Κρητικής ευγενείας", με καταγωγή από το Ναύπλιο, η οποία εγκαταστάθηκε αργότερα στην Ζάκυνθο και στα Κύθηρα. Το οικόσημο περιγράφεται ως εξής: Επι κυανού πεδίου ιχθύς (μουρμούρα) αργυρούς συνοδευόμενος από τρείς χρυσούς αστέρας δύο και ένα (δύο απάνω και ένας κάτω).

      Διαγραφή
  2. Υπάρχουν οικόσημα των οικογενειών: Μαρμουτζάκη, Τριανταφύλλου, Γιαννούλη, Δαλιάνη, Μετζελοπούλου, Κόντη, ΔαΪναβά, Ρεστέμη και Μιχαλοπούλου;
    Εάν ναι, παρακαλώ στείλτε τα μου στο efimeridagatos@gmail.com, απαντήστε σε αυτό το σχόλιο, ή τηλ. 211 40 98 218
    Ευχαριστώ πολύ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν θελετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για κάποιο οικόσημο της οικογένειάς σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή