Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Εραλδικά σύμβολα Κωνσταντίνου Δ. Μπουτσελάκου

Θυρεός
Εργασία:
Δ
ημιουργία Εραλδικών συμβόλων κατ’ εντολή και για λογαριασμό του κ. Κωνσταντίνου Δ. Μπουτσελάκου



Περιγραφή:
Θ
υρεός: Μαύρο, παρουσιάζει μία αρχαία διήρης κατά πρόσωπο, φέρουσα στο πλάι Λακωνικές ασπίδες, με πανί ανοιχτό, λευκό στο οποίο απεικονίζεται ένας μανιάτικος πύργος μαύρος ανάμεσα σε δύο χιαστή γιαταγάνια μαύρα με χρυσές λαβές.

Λοφίο – Κορυφή: Κουκουβάγια με ανοιχτά τα φτερά μαύρη που κρατάει ένα γιαταγάνι μαύρο με χρυσή λαβή στο αριστερό πόδι και έναν κονδυλοφόρο φτερό χρυσό στο δεξί πόδι. 
 Ρητό: “Ως τω Κυρίο έδοξεν”
Βασικές αρχές τεκμηρίωσης:
Ο
κάτοχος των εραλδικών συμβόλων έχει καταγωγή απο την Μάνη. Η οικογένεια του φορέα έχει μακρά ναυτική παράδοση στο Ελληνικό πολεμικό ναυτικό ενώ ο ίδιος έχει κάνει σπουδές πάνω στο ναυτικό δίκαιο.


Η
Οικόσημο
ασπίδα έχει φόντο χρώματος μαύρου συμβολίζοντας την βαθιά πίστη στις ηθικές αρχές. Η αρχαία διήρης συμβολίζει την μακρά ναυτική παράδοση της οικογένειας από πάππου προς πάππου. Η οικογένεια έχει καταγωγή απο ένδοξους αγωνιστές του 1821 το οποίο το παρουσιάζουμε με τα χιαστί γιαταγάνια. Ο μανιάτικος πύργος μονολιθικός απλός χρώματος μαύρου συμβολίζει φυσικά την καταγωγή άλλα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απορρέουν από αυτή. 

Σ
το οικόσημο ο μανδύας έχει εξωτερικά χρώμα μαύρο και εσωτερικά λευκό 
Το οικόσημο φέρει αρχαία λακωνική περικεφαλαία. Το ρητό «Ως τω Κυρίω έδοξεν» είναι απο Ιώβ α' 21 και υποδηλώνει την πίστη στην βούληση του Κυρίου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.
Προσωπικό Έμβλημα
Σ
τη κορυφή (crest) το έμβλημα απεικονίζει μία μαύρη κουκουβάγια με ανοιχτά φτερά που κρατάει στο ένα πόδι ένα γιαταγάνι και στο άλλο έναν κονδυλοφόρο ως συμβολισμός της αγάπης του φορέα για την γνώση. Αποτυπώνοντας τον παραπάνω συμβολισμό και στο προσωπικό Έμβλημα (badge) του φορέα έχουμε την κουκουβάγια να έχει κάτω απο την φτερούγα της ένα ανοιχτό βιβλίο όπου στην μία σελίδα υπάρχει ο μανιάτικος πύργος και στην άλλη ένας κονδυλοφόρος με ένα γιαταγάνι χιαστί.

Τα Εραλδικά σύμβολα του κ. Μουτσελάκου έχουν κατοχυρωθεί μέσω του U.S. HERALDIC REGISTRY με αριθμό 20141221A








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου