Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Εραλδικά σύμβολα κ. Κήπου Αθανασίου

Θυρεός
Εργασία:
Δ
ημιουργία Εραλδικών συμβόλων κατ’ εντολή και για λογαριασμό του κύριου Κήπου Αθανασίου



Περιγραφή:
Θ
υρεός: Ασπίδα Χωρισμένη με σιρίτι πράσινη και λευκή, τρία βυζάντια ένα πάνω δύο κάτω χρυσά και πάνω σε σπαρμένο λόφο μία βρώμη, ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και μία ακακία 
Λοφίο – Κορυφή: πάνω σε στεφάνι Χρυσό και Πράσινο ένα μαξιλάρι πράσινο με χρυσά κορδόνια όπου πάνω του βρίσκεται μια Κουκουβάγια που κρατάει στα πόδια της ένα σπαθί χρυσό και στο ράμφος της μία γραφίδα χρυσή. Ρητό: “VINCIT QUI SE VINCIT” (μτφ. κυριαρχεί αυτός που κυριαρχεί στον εαυτό του)

Βασικές αρχές τεκμηρίωσης:
Ο
Οικόσημο
 όλος σχεδιασμός βασίστηκε πάνω στο επώνυμο άλλα και στην επαγγελματική ιδιότητα του φορέα. Το πράσινο ως χρώμα της φύσης και της ελπίδας και το χρυσό ως σύμβολο γενναιοδωρίας. Τα τρία χρυσά βυζάντια συμβολίζουν σε πρώτη ανάγνωση το επάγγελμα του φορέα ως λογιστή και σε δεύτερη ανάγνωση την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Το πλήθος (τρία) συμβολίζει την τριαδικότητα. Το λευκό χρώμα συμβολίζει την αγνότητα και τη φιλαλήθεια. Η βρώμη, βασική καλλιέργεια της περιοχής του φορέα άλλα και παλαιό τοπωνύμιο της περιοχής από την οποία κατάγεται και διαμένει. Το τριαντάφυλλο είναι αγαπημένο λουλούδι του φορέα ενώ η ακακία υπενθυμίζει το πεπερασμένο του ανθρώπου και το ασταθές της επίγειας ζωής. Όλα ενωμένα σαν ένα φυτό, πάνω σε σπαρμένο έδαφος "περιγράφουν" την τρισυπόστατη μονάδα. 

Σ
το οικόσημο ο μανδύας έχει εξωτερικά χρώμα Πράσινο και εσωτερικά Χρυσό.
Το ρητό "VINCIT QUI SE VINCIT” (μτφ. κυριαρχεί αυτός που κυριαρχεί στον εαυτό του) υποδηλώνει την φιλοσοφία και στάση ζωής του φορέα.

Σ
τη κορυφή (crest) το έμβλημα απεικονίζει μία κουκουβάγια να κρατάει ένα σπαθί στα δύο πόδια της και μία γραφίδα στο ράμφος της. Συμβολίζει ότι η δικαιοσύνη, όπως κάθε άλλη αρετή, είναι σοφία, ενώ η γραφίδα συμβολίζει το επάγγελμα του φορέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου