Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Εραλδικά σύμβολα κ. Χρυσοβαλάντη Τέλλιου

Θυρεός
Εργασία:
Δ
ημιουργία Εραλδικών συμβόλων κατ’ εντολή και για λογαριασμό του κύριου Χρυσοβαλάντη Τέλλιου.



Περιγραφή:
Θ
υρεός: Ασπίδα Λευκή, λέοντας εφορμών Κυανός, με νύχια και γλώσσα Κόκκινα κρατώντας στο δεξί πόδι ένα πλατανόφυλλο Κόκκινο, στο επάνω τμήμα λουρίδα Κυανή μετά τριών νομισμάτων κατά ζώνη.

Λοφίο – Κορυφή: Σε στεφάνι Λευκό, Κυανό εναλλάξ, Γεράκι Λευκό, με τα φτερά ανοιχτά και σηκωμένα, πόδια και ράμφος Κόκκινα, νύχια και γλώσσα Κυανά, κρατώντας στο δεξί πόδι ένα ξίφος Λευκό με χειρολαβή Κόκκινη.Ρητό: “VINCIT QUI SE VINCIT .”

Βασικές αρχές τεκμηρίωσης:
Η
Οικόσημο
ασπίδα έχει φόντο κυανό συμβολίζοντας την φιλαλήθεια και την πίστη στα ιδανικά. Ο λέοντας παραδοσιακά συμβολίζει την γενναιότητα, την ευγένεια, τη δύναμη, την μεγαλοπρέπεια, την ανδρεία. Συμβολισμοί που εκφράζουν τον φορέα. Επιπλέον  κρατάει στα χέρια του ένα κόκκινο πλατανόφυλλο όπου παραπέμπει στην γενέτηρά και δεύτερη πατρίδα του φορέα, τον Καναδά. Το κυανό χρώμα στην λωρίδα, στο επάνω τμήμα της ασπίδας, έχει χρησιμοποιηθεί γιατί είναι απο τα αγαπημένα χρώματα του φορέα και σε συνδυασμό με το άσπρο φόντο παραπέμπει στα Ελληνικά χρώματα. Τα τρία χρυσά νομίσματα συμβολίζουν την τριαδικότητα, την ενασχόληση του φορέα με το ελεύθερο επάγγελμα και ως χρυσά παραπέμπουν στο βαπτιστικό του.

Σ
το οικόσημο ο μανδύας έχει εξωτερικά χρώμα Κυανό και εσωτερικά Λευκό.
Το ρητό «VINCIT QUI SE VINCIT» (κυριαρχεί αυτός που κυριαρχεί στον εαυτό του) δηλώνει την γενικότερη φιλοσοφική στάση ζωής του φορέα.
Κορυφή

Σ
τη κορυφή (crest) το έμβλημα απεικονίζει ένα Λευκό γεράκι με ανοιχτά και σηκωμένα φτερά, κρατώντας στο δεξί πόδι ένα ξίφος. Το γεράκι συμβολίζει την ολοκλήρωση ενός σκοπού, και την γενικότερη στάση ζωής του φορέα: Όταν βάζεις έναν στόχο δεν σταματάς μέχρι να το πετύχεις! Λευκό για την ειλικρίνεια. Το ξίφος, σύμβολο δικαιοσύνης, περιγράφει ότι παρόλο το πείσμα για την επίτευξη ενός στόχου, βασικός παράγοντας της πορείας προς την επίτευξη είναι η τιμιότητα και η δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου