Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Δημιουργία Εραλδικών συμβόλων

Θυρεός
Εργασία:
Δ
ημιουργία Εραλδικών συμβόλων



Περιγραφή:
Θ
υρεός: Ασπίδα οριζοντίως χωρισμένη σε τρεις λωρίδες χρώματος Μώβ, Μαύρο και Κόκκινο, παρουσιάζει ένα καζάνι χρυσό μεταξύ δύο σταχυών σιταριού χιαστή χρυσά.

Λοφίο – Κορυφή: Πάνω σε στεφάνι χρυσό, μαύρο, Αετός μαύρος, κοιτώνας πίσω, με τα φτερά ανοιχτά και σηκωμένα, με κεφάλι και πόδια χρυσά, ράμφος και νύχια μαύρα και γλώσσα κόκκινη, κρατώντας στο δεξί πόδι έναν Σταυρό. Ρητό: “μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου.”
Βασικές αρχές τεκμηρίωσης:
Ο
κάτοχος των εραλδικών συμβόλων έχει καταγωγή και ζει στην Θεσσαλία. Έχει σπουδάσει γεωπόνος και διατηρεί επιχείρηση μαζικού επισιτισμού.

Η
Οικόσημο
ασπίδα έχει ως φόντο τρία αγαπημένα χρώματα του φορέα. Μοβ, Μαύρο και Κόκκινο. Το καζάνι συμβολίζει την αγάπη του για την μαγειρική και την οικογενειακή επιχείρηση μαζικού επισιτισμού ενώ το σιτάρι είναι βασική καλλιέργεια της περιοχής και συμβολίζει τις σπουδές του φορέα ως γεωπόνος. 

Σ
το οικόσημο ο μανδύας έχει εξωτερικά χρώμα Μαύρο και φέρει λωρίδα χρυσή και εσωτερικά χρυσή.
Το ρητό «μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου.» είναι από το κατα Ματθαίο 6:3 και υποδηλώνει την γενικότερη αντίληψη και στάση ζωής του φορέα για την αγαθοεργία και την ελεημοσύνη.

Σ
τη κορυφή (crest) το έμβλημα απεικονίζει έναν Μαύρο Αετό που κοιτάει πίσω με ανοιχτά και σηκωμένα φτερά, με κεφάλι και πόδια χρυσά, ράμφος και νύχια μαύρα και γλώσσα κόκκινη, κρατώντας στο δεξί πόδι έναν Σταυρό. Αγαπημένο ζώο του φορέα το οποίο έχει και ως παρατσούκλι. ενώ ο Σταυρός απεικονίζει οικογενειακό κειμήλιο του φορέα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου