Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Eθνόσημο Αγίας Λουκίας - Καραϊβική

Αρχική εικόνα
Εργασία: 
Μετατροπή από ψηφιακή εικόνα χαμηλής ανάλυσης σε διανυσματικό γραφικό της μορφής SVG για τα σχετικά με αυτό άρθρα της Wikipedia.

Συμβολισμός:
Tο ρόδο της δυναστείας των Τυδώρ (Tudor Rose) συμβολίζει την Αγγλία.
Ο κρίνος (Fleur de lis) συμβολίζει την Γαλλία
Το μπαμπού είναι το εθνικό φυτό της Αγ. Λουκίας.
Το σκαμνί συμβολίζει τους προγόνους από την Αφρική που εστάλησαν στον νησί κατά την διάρκεια του δουλεμπορίου.
Η αναμμένη δάδα συμβολίζει το φώς της διαδρομής (Σίγουρα απομεινάρι από το εραλδικό έμβλημα της  Ομοσπονδίας των Δυτικών Ινδιών που η Αγία Λουκία ήταν μέλος της).
Οι παπαγάλοι είναι το εθνικό πουλί της Αγίας Λουκίας.

    Περιγραφή:
    Χρώμα ασπίδας αζουρίτη με δύο καλάμια μπαμπού κομμένα, τοποθετημένα σε σχήμα σταυρού. Στο κέντρο τους υπάρχει ένα αφρικανικό σκαμνί. Πάνω αριστερά ένα τριαντάφυλλο λευκό που στο κέντρο φέρει ένα δεύτερο κόκκινο και πάνω δεξιά ένας κρίνος χρυσός. Τα ίδια άλλα αντίστροφα στην βάση. Ο θυρεός φέρει ιπποτικό κράνος με στεφάνι χρώματος αζουρίτη και χρυσό. Ο μανδύας είναι χρώματος αζουρίτη μπροστά και πίσω χρυσό. Για κορυφή ένα χέρι που κρατάει όρθιο μία αναμμένη δάδα μπροστά από δύο φύλλα φτέρης Polypoduim σε χιαστή διάταξη. Για υποστηρικτές φέρει δύο παπαγάλους Amazona versicolor με ανοιχτά τα φτερά τους. Στο ράμφος τους βαστάνε από ένα φύλλο φτέρης Polypoduim. Στην βάση υπάρχει το σύνθημα «Η ΓΗ – ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΤΟ ΦΩΣ».
    Τελικό αποτέλεσμα μετατροπής

    Tο εθνόσημο της Αγίας Λουκίας στην Ανατολική Καραϊβική (Σάντα Λουτσία) έχει δημιουργηθεί το 1967 από τον Sydney Bagshaw κατ εντολή της Βασίλισσας Ελισάβετ στο College of Arms του Λονδίνου. Το νησί αυτό στην Ανατολική Καραϊβική περνούσε από τα χέρια των Άγγλων στα χέρια των Γάλλων και τ’ ανάποδο. Χαρακτηριστικό που φαίνεται άλλωστε στα σύμβολα του εθνοσήμου του. Απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1979 και είναι μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου