Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Θυρεός της Δυναστείας των Παλαιολόγων

διανυσματική απεικόνηση

Εργασία:
Εδώ προσπάθησα να διορθώσω μια λάθος εικόνα που υπήρχε στην Wikipedia (εικόνα 3). Το έμβλημα της Δυναστείας των Παλαιολόγων. Έχει γεμίσει το Internet με τον δικέφαλο αετό που έχει για έμβλημα η ΑΕΚ και η Εκκλησία. Αυτό το κακό έχει το internet, αρκετές φορές η πληροφορία δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .
Περιγραφή:
Δικέφαλος αετός με ανοιχτά τα φτερά που φέρει στο στήθος κρεμασμένο από κόκκινη κορδέλα το μονόγραμμα της Δυναστείας των Παλαιολόγων. Το έμβλημα αυτό χρησιμοποιήθηκε τον 14ο και 15ο αιώνα ως σύμβολο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Το έμβλημα το συναντάμε και με τρία στέμματα.



Εικόνα 1
Τοιχογραφία του 14ου αιώνα σε ναό.
Εικόνα 2
Η αποτύπωση έγινε βάση της εικόνας 1 και της εικόνας 2. Νομίζω ότι είναι αρκετά πιο κοντά στην πραγματικότητα. Βέβαια το να μπορέσεις να αποδόσεις ακριβώς την εικόνα είναι αδύνατον για πολλούς λόγους. Φθορά, ακατάλληλο εικαστικό, λάθος πηγές κτλ. Στην ψηφιοποίηση παλαιών Εραλδικών συμβόλων αρκετές φορές θα παρατηρήσετε ότι  το έργο αποδίδεται λίγο πιο βελτιωμένο – εξευγενισμένο,  ακλουθώντας την βασική ιδέα του καλλιτέχνη. Είναι σίγουρα αδύνατο να αποδόσεις ακριβώς το πινέλο, τα λάδια, το φρέσκο και την τεχνοτροπία ή την φαντασία του καλλιτέχνη με ψηφιακό – διανυσματικό τρόπο.

Εικόνα 3 - Η μέχρι τώρα
λάνθασμένη εικαστική απόδοση
Θα παρακαλούσα εάν έχετε στην διάθεση σας άλλα αποδεικτικά ιστορικά στοιχεία, ή αν υπάρχει καλύτερη γνώση του συγκεκριμένου αντικειμένου να καταθέσετε την άποψη σας και τις προτάσεις σας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις – τροποποιήσεις ή ακόμα και νέα απεικόνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου